O noso cole

O noso cole
O NOSO COLE. Supercurritos somos: Rafa, Israel, Tania, Évelin, Lucia, Celia, Nerea, Fernando, José, Alexa, Lois, Manuel, Pamela, Alejandra, Rodrigo e a profe, Rosa R.Álvarez

viernes, 22 de octubre de 2010

receta de castañas(Celia)




<><><><>
<>
<><><><>
castañas
  Pastel de castañas con "fondant" de chocolate
400g de castañas limpas e peladas
150gr. azucre 50 gr. de manteiga
3 xemas de ovo 3 claras batidas
350cl. de leite 1 rama de vainilla
Un molde untado de manteiga

O molde debe ser, liso, máis largo que alto e dun litro de capacidade.

Escaldamos as castañas e tirámoslle a pel.

Pómolas a cocer nun cuarto de litro de leite a lume moi lento para que absorba todo o líquido.

Pasámolas polo pasa purés cando estean brandas.

Pomos ao lume o resto do leite co azucre e esperamos que ferva suavemente e que reduza o volume un cuarto do volume.

Retiramos o leite e deixamos en infusión a vainilla.

Nun cazo pomos a lume suave, o puré de castañas e a manteiga.

Sen parar de darlle voltas, engádese primeiro o leite e despois unha por unha, as xemas.

Cámbiase esta mestura de recipiente e deixase arrefriar.

Mentres tanto, ponse as claras a punto de neve e engádense ao preparado.

Vértese a mestura resultante no molde e lévase a cocer ao baño marea no forno tapándolle a superficie cun papel de aluminio para que non torre.

Ao callar, retírase e deixase arrefriar e embórnase nunha fonte.

Cando está fría, úntase co gaseado de albaricoque e deixase arrefriase de novo.

Bañámolo entón co fondant de chocolate.

Para acabar, derruámolo con guindas follas de menta e relado de pel de laranxa.

Para o gaseado de albaricoque

Un frasco de marmelada de albaricoque

4 culleradas de azucre

Cócese a marmelada de azucre. Cando se bote nun prato e solidifica o arrefriar, está lista.

Ao estar tibia, vertémola a cachón sobre o pastel e estendémolas coa espátula.

Para o fondant de chocolate

150 gr de azucre

80 gr de chocolate de cobertura

35gr de manteiga

75ml de auga

¼ de pao de vainilla

Facemos un xarope co azucre e a auga e infusionamos nel a vainilla.

Ponse o chocolate nun cazo e engadímoslle dúas culleradas de xarope quente, mestúrase ben e engádese o resto de xarope removendo continuamente.

Deixase arrefriar un pouco e engádese a manteiga a anacos e revólvese ata que quede ben fino.

Cando aínda este morno se recubre o pastel co fondant.

Castaña: inglés: chestnut

Francés: châtainge
Celia Jáudenes López



2 comentarios:

Lucia Isla dijo...

MMMMMMMMMMMM que buena pinta la pena es que no hay castañas hasta el otoño

Tania dijo...

Que buena pinta tiene eso Celia.
Has elegido un gran plato. Espero probarlo.