Pastel de castañas con "fondant" de chocolate
400g de castañas limpas e peladas
150gr. azucre 50 gr. de manteiga
3 xemas de ovo 3 claras batidas
350cl. de leite 1 rama de vainilla
Un molde untado de manteiga
O molde debe ser, liso, máis largo que alto e dun litro de capacidade.
Escaldamos as castañas e tirámoslle a pel.
Pómolas a cocer nun cuarto de litro de leite a lume moi lento para que absorba todo o líquido.
Pasámolas polo pasa purés cando estean brandas.
Pomos ao lume o resto do leite co azucre e esperamos que ferva suavemente e que reduza o volume un cuarto do volume.
Retiramos o leite e deixamos en infusión a vainilla.
Nun cazo pomos a lume suave, o puré de castañas e a manteiga.
Sen parar de darlle voltas, engádese primeiro o leite e despois unha por unha, as xemas.
Cámbiase esta mestura de recipiente e deixase arrefriar.
Mentres tanto, ponse as claras a punto de neve e engádense ao preparado.
Vértese a mestura resultante no molde e lévase a cocer ao baño marea no forno tapándolle a superficie cun papel de aluminio para que non torre.
Ao callar, retírase e deixase arrefriar e embórnase nunha fonte.
Cando está fría, úntase co gaseado de albaricoque e deixase arrefriase de novo.
Bañámolo entón co fondant de chocolate.
Para acabar, derruámolo con guindas follas de menta e relado de pel de laranxa.
Para o gaseado de albaricoque
Un frasco de marmelada de albaricoque
4 culleradas de azucre
Cócese a marmelada de azucre. Cando se bote nun prato e solidifica o arrefriar, está lista.
Ao estar tibia, vertémola a cachón sobre o pastel e estendémolas coa espátula.
Para o fondant de chocolate
150 gr de azucre
80 gr de chocolate de cobertura
35gr de manteiga
75ml de auga
¼ de pao de vainilla
Facemos un xarope co azucre e a auga e infusionamos nel a vainilla.
Ponse o chocolate nun cazo e engadímoslle dúas culleradas de xarope quente, mestúrase ben e engádese o resto de xarope removendo continuamente.
Deixase arrefriar un pouco e engádese a manteiga a anacos e revólvese ata que quede ben fino.
Cando aínda este morno se recubre o pastel co fondant.
Castaña: inglés: chestnut
<><><><> >>>> |
castañas |
400g de castañas limpas e peladas
150gr. azucre 50 gr. de manteiga
3 xemas de ovo 3 claras batidas
350cl. de leite 1 rama de vainilla
Un molde untado de manteiga
O molde debe ser, liso, máis largo que alto e dun litro de capacidade.
Escaldamos as castañas e tirámoslle a pel.
Pómolas a cocer nun cuarto de litro de leite a lume moi lento para que absorba todo o líquido.
Pasámolas polo pasa purés cando estean brandas.
Pomos ao lume o resto do leite co azucre e esperamos que ferva suavemente e que reduza o volume un cuarto do volume.
Retiramos o leite e deixamos en infusión a vainilla.
Nun cazo pomos a lume suave, o puré de castañas e a manteiga.
Sen parar de darlle voltas, engádese primeiro o leite e despois unha por unha, as xemas.
Cámbiase esta mestura de recipiente e deixase arrefriar.
Mentres tanto, ponse as claras a punto de neve e engádense ao preparado.
Vértese a mestura resultante no molde e lévase a cocer ao baño marea no forno tapándolle a superficie cun papel de aluminio para que non torre.
Ao callar, retírase e deixase arrefriar e embórnase nunha fonte.
Cando está fría, úntase co gaseado de albaricoque e deixase arrefriase de novo.
Bañámolo entón co fondant de chocolate.
Para acabar, derruámolo con guindas follas de menta e relado de pel de laranxa.
Para o gaseado de albaricoque
Un frasco de marmelada de albaricoque
4 culleradas de azucre
Cócese a marmelada de azucre. Cando se bote nun prato e solidifica o arrefriar, está lista.
Ao estar tibia, vertémola a cachón sobre o pastel e estendémolas coa espátula.
Para o fondant de chocolate
150 gr de azucre
80 gr de chocolate de cobertura
35gr de manteiga
75ml de auga
¼ de pao de vainilla
Facemos un xarope co azucre e a auga e infusionamos nel a vainilla.
Ponse o chocolate nun cazo e engadímoslle dúas culleradas de xarope quente, mestúrase ben e engádese o resto de xarope removendo continuamente.
Deixase arrefriar un pouco e engádese a manteiga a anacos e revólvese ata que quede ben fino.
Cando aínda este morno se recubre o pastel co fondant.
Castaña: inglés: chestnut
Francés: châtainge
Celia Jáudenes López
Celia Jáudenes López
2 comentarios:
MMMMMMMMMMMM que buena pinta la pena es que no hay castañas hasta el otoño
Que buena pinta tiene eso Celia.
Has elegido un gran plato. Espero probarlo.
Publicar un comentario