Por vendimia se entende a recolección e a coseita das uvas de viño.
O período vendimal varía entre febreiro e abril (no hemisferio sur),e
xullo e outubro (no hemisferio norte), depende do grado de maduración da uva que se desexe.
Hai dous tipos de vendimia:Manual: Utilizado para a producción de viño é necesario elexir os acios de modo máis selectivo, o que inevitablemente aumenta os costos de producción. Está considerado un dos traballos máis duros.
Mecánica: A vendima mecánica é máis económica que a manual. A falta de personal cualificado
e o incremento dos costes de recollida da uva está provocando que se implante de forma acelerada en algunhas comarcas vitícolas.
Festellos da vendima:
Xurdiron como un símbolo da alegría polo final da colleita. E ainda que o turismo a está globalizando, o certo e que estas celebracións se remontan a os tempos no que o viño era a ponte entre deuses e homes.
Cada rexión a celebra a súa maneira.
Aquí en Galicia, a vendimia se ha retrasado por falta de unha semán de sol para a maduración.
Tania Barreiro Otero 6ºB
No hay comentarios:
Publicar un comentario