Á tarta de chocolate y castañas, además potenciar o sabor da castaña, complace o noso caprichoso paladar.
Receita:
600 gr. de castañas peladas e crudas, 150gr. de azúcar, 50gr. de mantequilla, 4 ovos, un vasiño de ron, unha cuchariña de cacao en polvo, unha pizca de sal, un limón e unha cucharada de azucre glass.
Preparación:
Coce ás castañas en auga salgada duranate 25, escurreas e pásaas polo pasa purés ainda quentes.
Separa ás xemas das claras e traballaas co azúcre e a mantequilla reblandecido ata que quede unha crema fina. Engadelle o ron, o puré de castañas , o cacao e a pel do limón.
Monta ás claras a punto de neve cunha pizca de sal, e agrega a mezcla anterior, batindo coas variñas de abaixo arriba.
Pon a quentar a 190 graos centigrados.Verte o composto no molde e introdúceo no forno durante 1 hora. Fai a proba do palillo a ver se esta ben feito.Deixao arrefiar, e logo adornao co azucre glass, e tamén coa nata ou chocolate quente.
Ao final...degustación!
O sublime ten traducción, ¿ti a atopas? Castaña=castgne en frances=chestnut en inglés.
Rorigo
No hay comentarios:
Publicar un comentario